Huoltamoala ja liikennepalvelut

Huoltoasema-ala ja liikennepalvelualat muodostavat autoilijoiden ja tienkäyttäjien palvelujen kokonaisuuden. Toimialoilla on yrityksiä, jotka harjoittavat:

  • polttoaineen ostamista, myyntiä tai välittämistä
  • myymälä-, kahvila- tai ravintolatoimintaa
  • moottoriajoneuvojen korjausta, huoltoa, kauppaa tai vuokrausta
  • huoltoasemakiinteistöllä tai sen välittömässä läheisyydessä sijaitsevaa kahvila- ja ravintolatoimintaa tai pikaruoka- ja elintarvikemyyntiä sekä
  • maantieliikenteen palveluille suunnattua yritystoimintaa

Nämä toimialat on määritelty Suomen Bensiinikauppiaitten ja Liikennepalvelualojen Liitto SBL ry:n säännöissä jäsenperusteiksi. 


SBL-päivät Ähtärissä 8. - 10.6.2018

SBL-päivien mainosliite 4s etukansi.jpg

Katso lisätietoja tästä linkistä: SBL-päivät Ähtärissä.pdf


Ilmoittautuminen SBL-päiville 8.-10.6.2018

Ilmoittaudu tästä linkistä: https://www.lyyti.in/SBLpaivat

Ilmoittautuminen viimeistään keskiviikkona 23.5.2018.

 

Huoltamoalan suurimmat erikoismessut

UNITIexpo2018_mitDatum_FN web.jpg

https://www.uniti-expo.de/nc/en/homepage.html

 

  

Tutkimus laittoman ja tullivapaan rajatuonnin vaikutuksista Itä-Suomen huoltoasemaverkostoon

SBL_PTT_Bensaralli_Lehdistötiedote.pdf

SBL_PTT_Bensaralli_Selvitys.pdf

SBL_PTT_Bensaralli_Esitys.pdf

VUODEN KAUPPIAS 2017

                            Simo Nieminen Kuva Irmeli Jokilampi.jpg

Vuoden bensiinikauppias on Simo Nieminen Kangasalta

Vuoden bensiinikauppiaaksi on valittu St1-kauppias Simo Nieminen Kangasalta. Valinnan teki Suomen Bensiinikauppiaitten ja Liikennepalvelualojen Liitto SBL ry:n hallitus. Palkinto julkistettiin 19.5.2017 liiton vuosikokouksessa Oulussa.

— Palkitsemisperusteena on Simo Niemisen erittäin aktiivinen osallistuminen bensiinikauppiaiden edunvalvonnan talkootöihin. Toisena perusteena on innovatiivinen tietotekniikan hyödyntäminen liiketoiminnassa, kertoo SBL:n toimitusjohtaja Mika Hokkanen.

Valintaan vaikutti erityisesti Simo Niemisen toiminta St1 Kauppiaat ry:n hallituksen pitkäaikaisena sihteerinä. Hän on aikanaan kuulunut myös SBL:n hallitukseen.

Omassa liiketoiminnassaan Simo Nieminen on käyttänyt ja hyödyntänyt nykyaikaista tietoteknologiaa alan muihin yrityksiin verrattuna poikkeuksellisen pitkään ja innovatiivisesti.

— Kovasti lämmittää kollegoiden arvokas tunnustus, Simo Nieminen sanoo.

— Omalla, vajaat 15 vuotta kestäneellä kauppiasuralla on ollut tärkeää yhteistyö muiden kauppiaiden kanssa. Olen kokenut äärettömän hyödyllisenä sen ajatustenvaihdon ja opin, jota olen saanut ammentaa kokeneemmilta kollegoilta. Olen tietoisesti myös hakeutunut tilaisuuksiin, joissa yhteisiä asioita on voinut joukolla pohtia ja mahdollisesti myös vaikuttaa kauppiaan asemaan, etuihin ja muihin toimintamahdollisuuksiin suhteessa yhteistyötahoihin, Nieminen jatkaa.

Nieminen toteaa, että nykyinen kilpailutilanne sekä polttoaine- että sisäkaupassa on ajanut paikallisasemat tiukkaan tilanteeseen. Polttoaineyhtiöt omilla automaateillaan syövät katteet polttoainekaupasta ja ympärillä lisääntyneet kaupan toimipisteet laajoine aukioloaikoineen vievät asiakkaita myymälästä. Nopeasti muuttunut tilanne onkin vaatinut nopeita vastaliikkeitä ja investointeja. Henkilöstöä on jouduttu optimoimaan sekä omaa työmäärää lisäämään, joskus jopa jaksamisen äärirajoille saakka.

— Tällaisessäkin tilanteessa kauppiaitten lippukunnista riippumaton vuoropuhelu ja kokemusten vaihto on tärkeää. Muiden onnistumisia ja hyviä ideoita voi jalostaa myös omalla liikepaikalla. Haluankin kannustaa vuokra- ja omistajakauppiaita entistä voimakkaampaan yhteistyöhön, lippukunnista riippumatta. Uskon, että samassa suossa tarvomme, ketjuohjattujen ja -omisteisten liikepaikkojen lisääntyvässä puristuksessa, Nieminen kannustaa.

Suomen Bensiinikauppiaitten ja Liikennepalvelualojen Liitto SBL ry on yksityisten huoltoasemayrittäjien ja liikennepalvelualojen yrittäjien etujärjestö. SBL palvelee jäseniään vastaten toimialojen edunvalvontatyöstä ja jäsenpalveluista. Tärkeimmät edunvalvontakohteet ovat yrittäjien liiketoiminta- ja kilpailuedellytysten säilyminen, liikepaikkojen tasapuolinen saatavuus sekä öljy-yhtiön ja kauppiasyrittäjän välisen sopimussuhteen kysymykset. Jäsenneuvonta esimerkiksi työsuhdekysymyksissä on myös keskeinen toimintamuoto. Liitto julkaisee huoltamoalan ammattilehteä Bensiiniuutisia.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Mika Hokkanen, Suomen Bensiinikauppiaitten ja Liikennepalvelualojen Liitto SBL ry, puh. 0400 305 792, sähköposti mika.hokkanen(at)bensiinikauppiaat.fi, www.bensiinikauppiaat.fi
Kauppias Simo Nieminen, St1 Kangasala, puh. 0400 810 190, sähköposti simo.nieminen(at)gmail.com

Ilmoittautuminen SBL-päiville 8.-10.6.2018

Suomen Bensiinikauppiaitten ja
Liikennepalvelualojen Liitto SBL ry
Mannerheimintie 40 D 84
00100 Helsinki
Puh. 09 7519 5500
Fax 09 7519 5525
Sähköpostiosoitteet
löytyvät yhteystietosivulta