Huoltamoala ja liikennepalvelut

Huoltoasema-ala ja liikennepalvelualat muodostavat autoilijoiden ja tienkäyttäjien palvelujen kokonaisuuden. Toimialoilla on yrityksiä, jotka harjoittavat:

  • polttoaineen ostamista, myyntiä tai välittämistä
  • myymälä-, kahvila- tai ravintolatoimintaa
  • moottoriajoneuvojen korjausta, huoltoa, kauppaa tai vuokrausta
  • huoltoasemakiinteistöllä tai sen välittömässä läheisyydessä sijaitsevaa kahvila- ja ravintolatoimintaa tai pikaruoka- ja elintarvikemyyntiä sekä
  • maantieliikenteen palveluille suunnattua yritystoimintaa

Nämä toimialat on määritelty Suomen Bensiinikauppiaitten ja Liikennepalvelualojen Liitto SBL ry:n säännöissä jäsenperusteiksi. 


Katso SBL-päivien esite ja ohjelma täältä

Ilmoittaudu Nora Pesoselle sblpaivat(at)gmail.com tai 0400280312 viimeistään 16.5.2019

SBL-päivät 2019 4s etusivu web.jpg


 

  Lue SBL:n tietosuojaseloste täältä

 


 

Tutkimus laittoman ja tullivapaan rajatuonnin vaikutuksista Itä-Suomen huoltoasemaverkostoon

SBL_PTT_Bensaralli_Lehdistötiedote.pdf

SBL_PTT_Bensaralli_Selvitys.pdf

SBL_PTT_Bensaralli_Esitys.pdfVUODEN KAUPPIAS 2018

Vuoden Bensiinikauppias 2018 Rauno Kemppe, SEO Sinettä

Lappilainen SEO-kauppias Rauno Kemppe palkittiin Vuoden Bensiinikauppiaana SBL-päivillä Ähtärissä. Kolmenkymmenen vuoden yrittäjäurasta viimeiset kaksikymmentä on kulunut huoltoaseman kauppiaana, sitä ennen kymmenkunta vuotta autokorjaamoyrittäjänä. Polttoaineenmyynti ja kahvilatoiminta on pitänyt opetella kantapään kautta. Opiskelemaankin ehtivä kauppias valmistuu ensi vuonna merkonomiksi.

 Rauno Kemppe web Kuva Irmeli Jokilampi.jpg

Huoltamo Vauhtivesi R. Kemppe Ky:n huoltoasema SEO Sinettä sijaitsee Lapissa noin kaksikymmentä kilometriä Rovaniemeltä pohjoiseen, Kittilään ja Pelloon vievien teiden risteyksessä. Vaikka asiakkaista enemmän kuin puolet tulee turisteina tieltä, Rauno Kemppe tuottaa tuiki tärkeitä palveluja myös Sinetän kylän asukkaille. Kylässä – tai oikeammin Rovaniemen kaupunginosassa – on tuhatkunta asukasta, ympäristössä parituhatta. Autoasi-korjaamo tuo asiakkaita tätä laajemmaltakin alueelta.

Vuoden Bensiinikauppiaan valitsee Suomen Bensiinikauppiaitten ja Liikennepalvelualojen Liitto SBL ry:n hallitus. Valinta julkistetaan vuosittain liittokokouksen yhteydessä pidettävillä SBL-päivillä. Ne järjestettiin tänä vuonna 8. – 10.6. Ähtärissä. Valinta julkistettiin iltajuhlassa lauantaina 9.6.2018.

Perusteluna valinnalle oli ennen muuta Rauno Kempen uudistushakuisuus omassa liiketoiminnassaan. Liikepaikkakiinteistöä on uudistettu kustannuksia kaihtamatta ja huoltoaseman ympäristötekniikka on laitettu kuntoon.

– Laaja korjaamotoiminta on osoitus siitä, että myös autonhuolto voi olla osa menestyvää liiketoimintaa yrittäjänä toimivalla bensiinikauppiaalla, sanoo SBL:n toimitusjohtaja Mika Hokkanen.

SEO Sinetän laaja palveluvalikoima kattaa myös ruoka- ja anniskelupalvelut. Huoltoaseman laajennetuissa tiloissa järjestetään tansseja ja karaokeiltoja.

– SEO-ketju juhlii 40-vuotista taivaltaan tänä vuonna. Rauno Kemppe on tunnettu omassa ketjussaan aktiivisena, sinnikkäänä ja kehityshaluisena kauppiaana, Hokkanen jatkaa.

Menestyvällä yrittäjällä voi olla myös perusbisneksen ulkopuolisia harrastuksia. Kemppe on aktiivisesti mukana Lapin moottorikelkkatoiminnassa. Hänen poikansa ovat kilpailleet kelkkailussa ja nykyisin toinen heistä harrastaa freeride-kelkkailua.

Rauno Kemppe on ansainnut laajaa arvostusta esimerkkinä positiivisesta yrittäjyydestä.

 

Lisätietoja:

kauppias Rauno Kemppe puh. 0400 187 422, vauhtivesi(at)pp.inet.fi, www.vauhtivesi.fi

tj Mika Hokkanen puh. 0400 305 792, mika.hokkanen(at)bensiinikauppiaat.fi, www.bensiinikauppiaat.fi

KUVA Irmeli Jokilampi puh. 0505 595 1111, irmeli.jokilampi(at)idia.fi

 

Suomen Bensiinikauppiaitten ja
Liikennepalvelualojen Liitto SBL ry
Mannerheimintie 40 D 84
00100 Helsinki
Puh. 09 7519 5500
Fax 09 7519 5525
Sähköpostiosoitteet
löytyvät yhteystietosivulta