Huom! SBL:n liittokokous siirtyy 

SBL:n liittokokous siirtyy koronatilanteen vuoksi. Ilmoitamme jäsenille uudesta kokouspäivästä. Kokous pidettäneen lokakuussa 2020.Huoltamoala ja liikennepalvelut

Huoltoasema-ala ja liikennepalvelualat muodostavat autoilijoiden ja tienkäyttäjien palvelujen kokonaisuuden. Toimialoilla on yrityksiä, jotka harjoittavat:

  • polttoaineen ostamista, myyntiä tai välittämistä
  • myymälä-, kahvila- tai ravintolatoimintaa
  • moottoriajoneuvojen korjausta, huoltoa, kauppaa tai vuokrausta
  • huoltoasemakiinteistöllä tai sen välittömässä läheisyydessä sijaitsevaa kahvila- ja ravintolatoimintaa tai pikaruoka- ja elintarvikemyyntiä sekä
  • maantieliikenteen palveluille suunnattua yritystoimintaa

Nämä toimialat on määritelty Suomen Bensiinikauppiaitten ja Liikennepalvelualojen Liitto SBL ry:n säännöissä jäsenperusteiksi. 


 

TIEDOTE 6.4.2020:
SBL auttaa jäsenyrityksiä koronakriisissä

SBL tarjoaa jäsenilleen uuden maksuttoman neuvontapalvelun, jolla autetaan kriisitilanteeseen ajautuneita yrittäjiä ja etsitään ratkaisukeinoja. Olemme järjestäneet SBL:n jäsenille oman etäneuvontapalvelun, johon jäsenyrittäjä voi olla suoraan yhteydessä apua tarvitessaan. Neuvoja antaa ja rahoituksen hakemisessa auttaa kokenut yrittäjä, elinkeinoelämän järjestöissä pk-yrittäjien edunvalvojana ja yrityskehittäjänä pitkään toiminut Jari Jokilampi. Hänet tavoittaa puhelimitse numerosta 0500 731 445 tai sähköpostilla jari(at)jokilampi.fi.

Lue koko jäsentiedote tästä linkistä.


Yhteystiedot muuttuneet!

Katso uudet yhteystiedot tästä linkistä


 

VUODEN KAUPPIAS 2019

Vuoden Bensiinikauppias 2019 on Raakel HynninenSBL-päivät Peurunka 2020 save the date.jpg

Vantaa Koivuhaan ja Hyvinkää Kehäkujan Teboil-kauppias Raakel Hynninen on valittu vuoden bensiinikauppiaaksi 2019. Hynninen toimii aktiivisesti ja näkyvästi sekä omassa kauppiasyhdistyksessään että alalla laajemminkin. Valinta julkistettiin huoltoasemayrittäjien valtakunnallisessa tapahtumassa SBL-päivillä Tuusulassa 15.6.2019.


 Raakel Hynninen Vuoden bensiinikauppias kunniakirja web.jpg

Valinnan perusteluissa nousee esiin Raakel Hynnisen rohkeus puuttua sosiaalisessa mediassa koko kauppiaskuntaa ravistelevaan polttoainevarkausongelmaan pelkäämättä toimenpiteen mahdollisia seuraamuksia.

– Raakel Hynninen on voimakas mielipidevaikuttaja, joka pyrkii rakentavasti eteenpäin yhteistyössä eri tahojen kanssa, kertoo Suomen Bensiinikauppiaitten ja Liikennepalvelualojen Liitto SBL ry:n toimitusjohtaja Mika Hokkanen.

– Kahdessa liikepaikassa Vantaalla ja Hyvinkäällä on molemmissa erittäin laadukkaat lounasbuffetit, joita on kehitetty tasaisesti. Päivittäisen toiminnan laatu on korkealla tasolla ja tämän avulla kauppias johtaa siistejä ja asiakkaita houkuttelevia liikepaikkoja, Hokkanen perustelee valintaa.

Valintaan vaikutti myös Hynnisen aktiivisuus oman kauppiasyhdistyksensä Teboil-Kauppiaat ry:n hallitustyöskentelyssä.

– Bensiinikauppiaita on paljon, on pieni todennäköisyys tulla valituksi koko maan bensiinikauppiaaksi naisena miehisellä alalla, laskeskelee Raakel Hynninen.

– Tiedän toki, että kehitän toimintaa pitkäjänteisesti ja olen innokkaasti monessa mukana, mutta kyllä tämä silti oli yllätys. Oli hämmentävä tilanne, kun kuulin valinnasta. Kyllä siinä silmäkulmat kostuivat, varsinkin jälkeenpäin, kertoo myös vuoden 2019 Teboil-kauppiaaksi valittu Hynninen.

– Yrittäjyys on rankkaa kahden huoltamon kanssa. Tämä huomionosoitus tekee kiitolliseksi, innostaa ja motivoi jatkamaan tätä työtä, Hynninen sanoo.

Raakel Hynnisen ura huoltoasema-alalla alkoi 17-vuotiaana kesätöillä Karvionkanavan Unionilla Heinävedellä. Kuopion Nesteen kauppiaaksi hän ryhtyi vuonna 1993 silloisen puolisonsa kanssa. Teboil Koivuhaan kauppiaana Hynninen aloitti vuonna 2000. Vuonna 2013 hän sai vastuulleen myös Teboil Hyvinkään Kehäkujan, jonka Autoasi-monimerkkikorjaamon myötä hän opetteli huoltoliiketoiminnan pyörittämisen. Hynnisen neljä tytärtä ovat eri tavoin auttamassa huoltoasemilla, jopa kahdeksanvuotias kuopus lähtee mielellään äidin mukaan töihin. Tyttäristä Marena Hynninen on äitinsä oikeana kätenä vastuussa Vantaan liikepaikan toiminnasta.

Liittokokouksessa 14.6. Raakel Hynninen valittiin myös SBL:n hallituksen jäseneksi.

Vuoden bensiinikauppiaan valitsee Suomen Bensiinikauppiaitten ja Liikennepalvelualojen Liitto SBL ry:n hallitus. Valinta julkistetaan liiton vuosikokoustapahtumassa SBL-päivillä.

 

Lisätietoja:

Raakel Hynninen puh. 0400 699 999, raakel.hynninen(at)pp.inet.fi

Toimitusjohtaja Mika Hokkanen puh. 0400 305 792, mika.hokkanen(at)bensiinikauppiaat.fi

Kuvapyynnöt Irmeli Jokilampi puh. 050 595 1111, irmeli.jokilampi(at)idia.fi

 


 Lue SBL:n tietosuojaseloste täältä


 

Tutkimus laittoman ja tullivapaan rajatuonnin vaikutuksista Itä-Suomen huoltoasemaverkostoon

SBL_PTT_Bensaralli_Lehdistötiedote.pdf

SBL_PTT_Bensaralli_Selvitys.pdf

SBL_PTT_Bensaralli_Esitys.pdf


Suomen Bensiinikauppiaitten ja
Liikennepalvelualojen Liitto SBL ry
Mannerheimintie 40 D 84
00100 Helsinki
Puh. 09 7519 5500
Fax 09 7519 5525
Sähköpostiosoitteet
löytyvät yhteystietosivulta